Υλικά

1 κοτόπουλο 1 ½ κιλό περίπου
3-4 κρεμμύδια ξερά (σε λεπτές φέτες)
4-5 αβγά
100 ml γάλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί τριμμένο (γραβιέρα, ρεγκάτο)
Αλάτι πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
500 γρ. φύλλα κρούστας
¾-1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο

Οδηγίες


Πλένετε το κοτόπουλο και το βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό τόσο, ώστε να το σκεπάζει. Το βράζετε σε μέτρια φωτιά, μαζί με τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσει καλά. Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και αφαιρείτε τα κόκκαλα και την πέτσα του.

Στη συνέχεια, χωρίζετε τα ψαχνά του σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σας. Στο μεταξύ συνεχίζετε να βράζετε το ζωμό με τα κρεμμύδια, ώσπου να γίνουν σαν πυκνός χυλό. Σε αυτό το σημείο ρίχνετε στην κατσαρόλα το γάλα και τα ψαχνά από το κοτόπουλο.

Συνεχίζετε το βράσιμο για μερικά λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό. Προσθέτετε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, το τυρί, το αλτοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε πολύ καλά.

Στρώνετε σε ένα βουτυρωμένο ταψί τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα ένα με βούτυρο. Απλώνετε από πάνω το μίγμα της γέμισης και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, τα οποία βουτυρώνετε επίσης ένα ένα.

Βουτυρώνετε καλά την επιφάνεια της πίτας και τη χαράζετε με κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια. Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 55-60 λεπτά. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να μισοκρυώσει, την κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε.

Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με γαλοπούλα ή ακόμη και με μοσχάρι.