ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σούπα με τραχανά και λουκάνικο
Μια ωραία σουπίτσα για τις κρύες μέρες του Φθινοπώρου
Υλικά
300 γρ. τραχανάς300 ml φρέσκο γάλα
5 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένα σε φετάκια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 1 λίτρο νερό μαζί με το γάλα. Μόλις το υγρό πάρει βράση, ρίχνουμε τον τραχανά ανακατεύοντας διαρκώς. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι ο τραχανάς να φουσκώσει και να μαλακώσει και η σούπα να χυλώσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις σταματήσει ο βρασμός και πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία ενσωματώνουμε το γιαούρτι, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τηγανάκι ροδίζουμε στο λάδι τις φέτες των λουκάνικων για 3-4 λεπτά. Σερβίρουμε την σουπα σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με τη φέτα και το λουκάνικο. Εναλλακτικά, το λουκάνικο το σερβίρουμε στο πλάι.