Υλικά

500 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
3 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλυτζ. τσαγιού γάλα
1 κουταλάκι κανέλα
2 βανίλιες
1 φακελάκι μαγιά
1 αυγό

Για τη γέμιση

Βούτυρο
Μερέντα
Τριμμένο μπισκότο
Τριμμένο φουντούκι
Ζάχαρη άχνη και κακάο (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, την κανέλα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε ελαφρώς με τα χέρια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο, τόσο ώστε να πάρουμε ένα μείγμα χλιαρό για να μην κόψει η μαγιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος στη λεκάνη με το αλεύρι, ρίχνουμε το αυγό και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και “δουλεύουμε” τη ζύμη αρκετή ώρα, ώστε να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε για περίπου 2 ώρες ώστε να φουσκώσει.