Υλικά

Για τη ζύμη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7-8 γρ.)
1/2 κουτ. γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
3/4 φλιτζ. χλιαρό νερό
2½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμα για το ζύμωμα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για την γαρνιτούρα

300 γρ. μείγμα τριμμένου τυριού που λιώνει
100-150 γρ. μπάρμπεκιου σως
50 γρ. μπέικον / ζαμπόν
80 γρ. ψημένο κοτόπουλο σε κυβάκια
½ κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό. Ανακατέψτε μία φορά και αφήστε το μείγμα σε ηρεμία για 10 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.

Μεταφέρετε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 4-6 λεπτά. Πλάστε μια μεγάλη μπάλα και τοποθετήστε τη σε ένα μπολ. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου για 1-1½ ώρα