Υλικά


100 γρ βούτυρο,
100 γρ ζάχαρη,
1 αυγό,
280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 βανίλια,
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
Φροντίστε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Εκτέλεση


Αρχικά βάλτε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180ο.

Χτυπήστε πρώτα στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, και μετά ρίξτε το αυγό, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά.

Ρίξτε μετά το αλεύρι, και τα υπόλοιπα υλικά.

Αλευρώστε τον πάγκο της κουζίνας κι ακουμπήστε τη ζύμη. Στρώστε τη με έναν πλάστη και χρησιμοποιήστε κουπ πατ – φορμάκια για να κόψετε τη ζύμη σε σχέδια: έλατο, χιονάνθρωπο, αστέρι κλπ.

Φροντίστε κάθε κομμάτι – μπισκότο να έχει πάχος μισού εκατοστού περίπου. Κατόπιν απλώστε λαδόκολλα σε μία σχάρα και τοποθετήστε πάνω τα μπισκότα. Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε τα για 10’ στους 170ο – μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.

Αφού κρυώσουν μπορείτε να τα διακοσμήσετε με γλάσο, ζαχαρόπαστα, τρουφάκια ή σοκολάτα λιωμένη