Υλικά

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό
40 σπόροι κόλιανδρου
250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Συστατικά για το πιλάφι

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό, ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
300 γρ. ρύζι για πιλάφι (τύπου Καρολίνα)
750 ml ζωμό κότας
1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
50 γρ. ξανθές σταφίδες μουσκεμένες για 10′ σε μαύρο ρούμι
1/4 ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο ή 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση


Πιλάφι: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε να σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το ζωμό, προσθέτουμε το κύμινο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να απορροφηθεί το υγρό. Βγάζουμε το καπάκι, καλύπτουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και την αφήνουμε κατά μέρος για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες (στραγγισμένες) και το σχοινόπρασο ή το κρεμμυδάκι, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος.

Μπιριζόλες: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τις μπριζόλες σε δόσεις, σε μέτρια θερμοκρασία, για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε πρώτα τους σπόρους κόλιανδρου για να σκορπίσουν το άρωμά τους και στη συνέχεια το κρασί και το κύμινο. Γυρίζουμε μερικές φορές τις μπριζόλες μέσα στο τηγάνι για να βραχούν καλά από τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ώσπου να εξατμιστεί το κρασί και να μείνει ελάχιστο πηχτό υγρό.

Σεβίρουμε τις μπιζόλες μας με το πιλάφι. Καλή όρεξη!