Υλικά


800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού χωρίς την κόρα
200 γρ. σπανάκι
200 γρ. φέτα
2 σκ. σκόρδο
1/2 φλ. γάλα
1 φλ. ελαιόλαδο
θυμάρι
1 ώριμη ντομάτα
1 ξερό κρεμμύδι
Μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Αρχικά φτιάχνουμε τον κιμά. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, το στείβουμε καλά και το θρυμματίζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το γάλα, μια κουταλιά ελαιόλαδο, το θυμάρι, την ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο (κρατάμε μια κουταλιά κρεμμύδια για τη γέμιση). Ζυμώνουμε για να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε τη γέμιση.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε το σπανάκι και μόλις μαλακώσουν τα φύλλα το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το σπανάκι θα μαγειρευτεί και στον φούρνο μέσα στο ρολό και δεν θέλουμε να μαραθεί τελείως.

Ρίχνουμε μια πρέζα μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε τη γέμιση σε στραγγιστήρι για να στραγγίξουν τα υγρά. Προσθέτουμε την φέτα τριμμένη και ανακατεύουμε.