Υλικά

350 γρ. σπανάκι
180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
11 γρ μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
60 ml ελαιόλαδο
60 γρ. γάλα
100 γρ. γραβιέρα
200 γρ. φέτα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και σε μια μπασίνα χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ομογενοποιούμε. Τέλος, προσθέτουμε τη γραβιέρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να έχουμε λείο μείγμα.

Προσθέτουμε τη φέτα και τη γραβιέρα και τελειώνουμε με το σπανάκι.

Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και ψήνουμε στους 180° για 45-50 λεπτά. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.