Υλικά

130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
4 μπανάνες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
50 γρ. καστανή ζάχαρη
10 γρ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε στον κάδο του µίξερ τα αυγά, την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε, µε το σύρµα σε μέτρια ταχύτητα, µέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, κοσκινισµένο στο µείγµα των αυγών, και ανακατεύουμε απαλά µε σπάτουλα σιλικόνης. Αναμειγνύουμε την καστανή ζάχαρη με το κορν φλάουρ και την κανέλα. Σε ένα βαθύ ταψάκι 20 εκατοστών βάζουμε το βούτυροκαι πασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης.Τοποθετούμε τις μπανάνες σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Αδειάζουμε τη ζύμη επάνω από τις μπανάνες και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά (ελέγχουμε, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέικ; αν βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμο.)