Υλικά


» 2 ποτήρια βούτυρο
» 2,5 ποτήρια ζάχαρη
» 1 ²κ.τ.γ. μαστίχα
» 1 ²κ.τ.γ. γαρίφαλο
» 1 ²κ.τ.γ. κανέλα
» 1 ²κ.τ.γ. σόδα
» 6 ²κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
» το ξύσμα από 2 πορτοκαλιά
» 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
» 1,5 κιλά αλεύρι

Εκτέλεση


Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Ανακατεύετε το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα σε μία κούπα και σε μία λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια κάνετε μια λακουβίτσα στο αλεύρι και ρίχνετε το μείγμα βουτύρου και το χυμό πορτοκάλι με την σόδα και ζυμώνετε σιγά-σιγά μέχρι να γίνει μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή. Αν πέσει πολύ το αλεύρι προσθέτετε λίγο χυμό πορτοκάλι.

Πλάθετε λεπτά κουλουράκια ανάλογα με την προτίμησή σας και αφήνετε μία απόσταση γιατί θα φουσκώσουν.

Ψήνετε πάνω κάτω στους 175 βαθμούς να ροδίσουν. Τα βάζετε τα κρυώσουν πάνω σε σχάρα και τα διατηρείτε σε κουτί μπισκότων.