Υλικά


200γρ βούτυρο σε κύβους
200 γρ. σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
200γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
1 βανίλια
250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100ml ζεστό νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:
200γρ σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
100 ml κρέμα γάλακτος (όχι παγωμένη)
50γρ ζάχαρη άχνη
12 κόκκινα κουφετάκια τύπου Smarties
12 μπισκότα βανίλιας
24 σταγόνες λευκής σοκολάτας
Μίνι πρέτζελς κομμένα προσεκτικά στη μέση

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C (ή 140C με αέρα). Σε ένα ταψί για cupcakes βάζουμε από μια θήκη σε κάθε υποδοχή του ταψιού. Βάζουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το νερό μαζί σε μια κατσαρόλα να λιώνουν σιγά σιγά.

Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα για να μην κολλήσουν. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει το περιεχόμενό της. Ρίξτε στο μείγμα της σοκολάτας τα χτυπημένα αβγά και τη βανίλια. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι

. Ρίξτε ανακατεύοντας το μείγμα της σοκολάτας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Βάλτε σε κάθε θήκη του ταψιού λίγο από το μείγμα ώστε να γεμίσετε τα 2/3 του. Ψήστε βάζοντας χαμηλά τη σχάρα για 20 με 22 λεπτά. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.

Eν συνεχεία φτιάξτε το γαρνίρισμα. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί. Μόλις λιώσει σβήστε τη φωτιά, ρίξτε μέσα την κρέμα γάλακτος και την άχνη και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το λίγο να κρυώσει ώστε να μπορεί να απλώνεται χωρίς να τρέχει και αλείψτε ένα ένα τα cupcakes.

Στο επόμενο στάδιο έχουμε τη διακόσμηση. Βάλτε για μάτια από μία σταγόνα λευκής σοκολάτας, ένα μπισκότο βανίλιας για μουσούδα και ένα κόκκινο Smarties για μύτη στο κέντρο του cupcake όσο ακόμα το γλάσο που αλείψατε τα cupcakes είναι ζεστό. Σχηματίστε μαύρες κουκίδες για μάτια με μια οδοντογλυφίδα βουτηγμένη σε σοκολάτα. Τοποθετήστε κάθετα δύο μισά πρέτζελ για κέρατα