Υλικά


3 τριμμένα καρότα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κούπες τσαγιού ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
λίγη παρμεζάνα
4 κούπες βραστό νερό

Εκτέλεση


Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το καρότο και τα σβήνετε με λίγο κρασί. Περιμένετε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτετε τέσσερις κούπες βραστό νερό, ρίχνετε το ρύζι, το αλάτι ,το πιπέρι και το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για είκοσι περίπου λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά.