ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μια εκπληκτική σπιτική συνταγή για μπουγάτσα με κόκκινη κολοκύθα
Δείτε πως θα την φτιάξετε
Από τον Σεπτέμβρη και μετα είναι η εποχή τους, σ όλα τα μανάβικα, στις λαϊκές και στους πάγκους των δρόμων προς την επαρχία, πωλούνται κολοκύθες
όλων των ειδών και σχημάτων…
Σήμερα θα σας δώσω μια πανεύκολη συνταγή, για ένα καταπληκτικό γλυκό με κόκκινη κολοκύθα, που θα σας καταπλήξει.
Είναι ένα πάντρεμα της συνταγής από το χωριό μου στην Αρκαδία ,την Βάχλια και της Κρήτης.
Για ελάτε να το φτιάξουμε…
Θα χρειαστούμε για μισό κιλό τριμμένη γλυκοκολοκύθα, φύλλο κρούστας, μισό ποτήρι λάδι, κανέλα και γαρύφαλλο τριμμένα από ένα κουταλάκι γεμάτο, ένα μπολάκι καρύδι τριμμένο, ένα μπολάκι σταφίδες, μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό, μισό ποτήρι ζάχαρη και άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα.
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από την φλούδα της, την κόβουμε μικρά κομμάτια, την βάζουμε στο μούλτι και την τρίβουμε.
Μετα την βάζουμε στο σουρωτήρι και την αφήνουμε κάποιες ώρες για να βγάλει όλα της τα υγρά, άλλες πάλι είναι πολύ στεγνές.
Αφού λοιπόν βγάλει τα υγρά της, ανοίγουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για να προθερμαθεί.
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα την τριμμένη κολοκύθα και όλα τα υλικά πλην της άχνης ζάχαρης, τα ανακατεύουμε καλά καλά να ομογενοποιηθούν.
Σ ένα μικρό ταψάκι, που λαδώνουμε τον πάτο του, στρώνουνε τρία φύλλα κρούστας που τα αλείφουμε ένα ένα με λάδι, μετά βάζουμε μέσα το μείγμα, βάζουμε άλλα τόσα φύλλα από πάνω και τα τακτοποιούμε όπως στις πίτες, να είναι από παντού κλειστό, κάνουμε μερικές χαρακιές με το μαχαίρι για να αναπνέει, ρίχνουμε λίγη κανέλα και ψήνουμε για μια ώρα περίπου, όταν ροδίσει από πάνω είναι έτοιμο.
Όταν βγει από το φούρνο το πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη…
Η μυρωδιά του σπιτιού και η γεύση του θα σας καταπλήξουν…
Σήμερα θα σας δώσω μια πανεύκολη συνταγή, για ένα καταπληκτικό γλυκό με κόκκινη κολοκύθα, που θα σας καταπλήξει.
Είναι ένα πάντρεμα της συνταγής από το χωριό μου στην Αρκαδία ,την Βάχλια και της Κρήτης.
Για ελάτε να το φτιάξουμε…
Θα χρειαστούμε για μισό κιλό τριμμένη γλυκοκολοκύθα, φύλλο κρούστας, μισό ποτήρι λάδι, κανέλα και γαρύφαλλο τριμμένα από ένα κουταλάκι γεμάτο, ένα μπολάκι καρύδι τριμμένο, ένα μπολάκι σταφίδες, μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό, μισό ποτήρι ζάχαρη και άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα.
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από την φλούδα της, την κόβουμε μικρά κομμάτια, την βάζουμε στο μούλτι και την τρίβουμε.
Μετα την βάζουμε στο σουρωτήρι και την αφήνουμε κάποιες ώρες για να βγάλει όλα της τα υγρά, άλλες πάλι είναι πολύ στεγνές.
Αφού λοιπόν βγάλει τα υγρά της, ανοίγουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για να προθερμαθεί.
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα την τριμμένη κολοκύθα και όλα τα υλικά πλην της άχνης ζάχαρης, τα ανακατεύουμε καλά καλά να ομογενοποιηθούν.
Σ ένα μικρό ταψάκι, που λαδώνουμε τον πάτο του, στρώνουνε τρία φύλλα κρούστας που τα αλείφουμε ένα ένα με λάδι, μετά βάζουμε μέσα το μείγμα, βάζουμε άλλα τόσα φύλλα από πάνω και τα τακτοποιούμε όπως στις πίτες, να είναι από παντού κλειστό, κάνουμε μερικές χαρακιές με το μαχαίρι για να αναπνέει, ρίχνουμε λίγη κανέλα και ψήνουμε για μια ώρα περίπου, όταν ροδίσει από πάνω είναι έτοιμο.
Όταν βγει από το φούρνο το πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη…
Η μυρωδιά του σπιτιού και η γεύση του θα σας καταπλήξουν…