Υλικά

4 μέτριες πατάτες
250 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι τσένταρ ή τυρί που λιώνει ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Τρυπήστε τις πατάτες με ένα πιρούνι και βάλτε τις στο φούρνο να ψηθούν. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τον κιμά για περίπου 3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρέστε προσεκτικά το πάνω μέρος της πατάτας και αδειάστε το περιεχόμενό τους με ένα κουτάλι. Σε ένα μπολ βάλτε το εσωτερικό της πατάτας, το τυρί, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και λιώστε τα καλά με ένα πιρούνι. Φυλάξτε στην άκρη μισό φλιτζάνι τυρί για το γαρνίρισμα στο τέλος. Μοιράστε το μείγμα στις πατάτες και πασπαλίστε με το τυρί. Ψήστε για λίγο στο γκριλ του φούρνου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.