ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αυστηρά για γλυκατζήδες: Ονειρεμένα «σαλιγκάρια» σφολιάτας με μήλα
Τι θα χρειαστείτε και πως θα το φτιάξετε
Ένα υπέροχο, πανεύκολο, οικονομικότατο, γευστικότατο για το πρωινό ή τον απογευματινό μας καφέ, είναι αυτό το γλυκάκι
του λεπτού που θα φτιάξουμε σήμερα.
Τί θα χρειαστείτε και πώς θα το φτιάξετε
Θα χρειαστούμε ένα φύλλο σφολιάτας, τρία μήλα, κανέλλα και μαύρη ζάχαρη.
Αρχικά καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε λεπτές φετούλες, αμέσως μετά στρώνουμε πάνω στην λαμαρίνα μας μια λαδόκολλα.
Τώρα, ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και βάζουμε από την μεγαλύτερη πλευρά της μια σειρά τις φετούλες των μήλων, μετα δεύτερη σειρά με απόσταση δυο πόντων, μετα τρίτη, τέταρτη, μέχρι να μας τελειώσουν τα μήλα.
Τα πασπαλίζουμε με κανέλα και μαύρη ζάχαρη, προσεκτικά τυλίγουμε τα μήλα μέσα στην σφολιάτα να γίνουν ρολό και κλείνουμε τις άκρες.
Τώρα με ένα μαχαίρι κόβουμε ανά δυο πόντους το ρολό και αφού το κόψουμε όλο, στρώνουμε προσεκτικά τα μικρά πλέον σαλιγκαράκια στην λαμαρίνα με την
λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για είκοσι λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τα βάζουμε στην πιατέλα μας και έτοιμα…
Εδώ ισχύει αυτό που έλεγε ένα φίλος μου αρχιτέκτονας, «άμα δεις και δεν χορταίνεις σταμάτα»
Μην τα φάτε όλα μονομιάς…
Τί θα χρειαστείτε και πώς θα το φτιάξετε
Θα χρειαστούμε ένα φύλλο σφολιάτας, τρία μήλα, κανέλλα και μαύρη ζάχαρη.Αρχικά καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε λεπτές φετούλες, αμέσως μετά στρώνουμε πάνω στην λαμαρίνα μας μια λαδόκολλα.
Τώρα, ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και βάζουμε από την μεγαλύτερη πλευρά της μια σειρά τις φετούλες των μήλων, μετα δεύτερη σειρά με απόσταση δυο πόντων, μετα τρίτη, τέταρτη, μέχρι να μας τελειώσουν τα μήλα.
Τα πασπαλίζουμε με κανέλα και μαύρη ζάχαρη, προσεκτικά τυλίγουμε τα μήλα μέσα στην σφολιάτα να γίνουν ρολό και κλείνουμε τις άκρες.
Τώρα με ένα μαχαίρι κόβουμε ανά δυο πόντους το ρολό και αφού το κόψουμε όλο, στρώνουμε προσεκτικά τα μικρά πλέον σαλιγκαράκια στην λαμαρίνα με την
λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για είκοσι λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τα βάζουμε στην πιατέλα μας και έτοιμα…
Εδώ ισχύει αυτό που έλεγε ένα φίλος μου αρχιτέκτονας, «άμα δεις και δεν χορταίνεις σταμάτα»
Μην τα φάτε όλα μονομιάς…