ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αυγόπιτα: Μια πολύ θρεπτική πίτα
Μπορεί να γίνει και ακόμα και κυρίως πιάτο
Υλικά
250 γραμ. βούτυρο2 φύλλα σφολιάτας
6-8 αυγά βραστά και ψιλοκομμένα
½ κιλό φέτα χοντροτριμμένη
1 ½ κουταλιά σούπας δυόσμο ξερό ή φρέσκο
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
500 γραμμ. γάλα φρέσκο
1 κουταλιά σούπας σουσάμι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί και το αλείφουμε καλά με το βούτυρο. Τοποθετούμε στη βάση του ταψιού ένα φύλλο σφολιάτας. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα βραστά αυγά, τον δυόσμο, τη φέτα και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο και τα αφήνουμε να πάρουν μια ελαφριά βράση.Εν συνεχεία, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε έως ότου γίνει μια παχύρρευστη και σφικτή κρέμα. Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα από το σιμιγδάλι μέσα στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί, την απλώνουμε και κλείνουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας.
Σφραγίζουμε προσεκτικά τις πλευρές της πίτας με ένα πιρούνι, πατώντας και τα δύο φύλλα της σφολιάτας ώστε να κολλήσουν. Ρίχνουμε το σουσάμι σε όλη την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.