ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κρεατόσουπα: Όλα τα μυστικά για την πιο θρεπτική σούπα
Μια σούπα που μας ζεσταίνει το χειμώνα
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι, ποντίκιαλάτι, πιπέρι
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
2 κλ. δεντρολίβανο
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
50 γρ. κρασί λευκό
1 1/2 λίτρο νερό
1 κιλό ανάμικτα λαχανικά για σούπα
1/2 ματσάκι σέλινο, μόνο τα φύλλα
Για το σερβίρισμα
φέτες λεμόνι
1 κ.σ. σέλινο, μόνο τα φύλλα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει. Κόβουμε το ποντίκι σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και φροντίζουμε να καλυφθεί με το αλεύρι όλη η επιφάνεια του κρέατος.Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε τα κομμάτια από το κρέας. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.Προσθέτουμε τα σκόρδα, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο και τις φλούδες λεμονιού.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε το νερό, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε για 1 ½ ώρα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά και το σέλινο. Καλύπτουμε ξανά με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά.
Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, σέλινο, ελαιόλαδο και πιπέρι.