Υλικά


2 μπούτια κοτόπουλο και 2 στήθη
2 σκελίδες σκόρδο
χυμός από δύο λεμόνια
1 φύλλο δάφνης
λίγο δενδρολίβανο
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό για χύτρα ή 3 για κανονική κατσαρόλα
4-5 μέτριες πατάτες
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Σωτάρετε τα δύο μπούτια και τα δύο στήθη κοτόπουλο στο ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμο να ροδίσει από όλες τις πλευρές ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου ώστε να ροδίσουν και αυτές και σβήνετε με το χυμό από τα 2 λεμόνια. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη δάφνη και το νερό. Αν χρησιμοπιείτε χύτρα θα ρίξετε ένα ποτήρι νερό ενώ αν επιλέξετε κατσαρόλα θα χρειαστείτε τρία ποτήρια νερό. Στη χύτρα, τη σκεπάζετε και βράζετε για μισή ώρα το κοτόπουλο. Σε κατσαρόλα σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου μία ώρα για κοτόπουλο.

Τηγανίζετε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά ώστε να σιγοψηθούν μέσα και να ροδίσουν απ’ έξω. Βγάζετε τις πατάτες, τις αλατίζετε και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο αφήνοντας για 3-4 λεπτά να βράσουν μαζί, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα αργά.