Υλικά


3 κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
75 ml γάλα 3,5% λιπαρά
1 βανίλια στικ
20 γρ. ζάχαρη λευκή για πασπάλισμα

Εκτέλεση


Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής τους κρόκους και τη μισή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και να πάρει ένα ανοιχτό κρεμ χρώμα.Σε ένα κατσαρολάκι προθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη.Με ένα κοφτερό μαχαιράκι σχίζουμε στη μέση κατά μήκος τη βανίλια πάνω σε ένα ξύλο κοπής. Με πολύ προσοχή να μην κοπούμε.

Με τη ράχη του μαχαιριού “ξύνουμε” το εσωτερικό του λοβού για να πάρουμε τα σποράκια της βανίλιας που υπάρχουν εκεί. Τα βάζουμε μέσα στο κατσαρολάκι. Προσθέτουμε επίσης στο κατσαρολάκι και τους άδειους καρπούς από τη βανίλια