Υλικά

1 κοτόπουλο
4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
200 γραμμ. πλιγούρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι

Eκτέλεση


Ξεκοκαλίζετε το κοτόπουλο και το χωρίζετε σε στήθη και πόδια. Το πλένετε καλά, το σκουπίζετε και το αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Αφαιρείτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πλιγούρι και την πάπρικα για να σοταριστούν λίγο. Ανακατεύετε και σβήνετε με το λευκό κρασί.

Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό και βράζετε για 10 λεπτά. Αδειάζετε το πλιγούρι με τη σάλτσα του σε ταψί. Τοποθετείτε και τα κομμάτια κοτόπουλου στο ταψί και το βάζετε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στο φούρνο στους 200ο μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μαγειρευτεί το πλιγούρι. Προς το τέλος του ψησίματος, ξεσκεπάζετε το φαγητό, ρίχνετε πιπέρι και ψήνετε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο. Σερβίρετε το φαγητό πασπαλισμένο με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.