Υλικά

1 αυγό
2 μήλα
150ml γάλα
60 γραμμάρια ζάχαρης
60 ml φυτικό λάδι
λίγο αλάτι
Ζάχαρη βανίλιας 7g
8g baking powder
150 γραμμ. φαρίνα
μία κουταλιά της σούπας ξύδι

Εκτέλεση


Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζοντας λίγο βούτυρο στο τηγάνι. Προσθέτουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη, να πάει παντού. Κόβουμε σε ροδέλες τα μήλα. Με τη βοήθεια ενός καπακιού βγάζουμε τα κουκούτσια. Απλώνουμε τις ροδέλες στο τηγάνι.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, αλάτι, τη βανίλια, τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, χτυπώντας με το σύρμα.
Προσθέτουμε το γάλα. Βάζουμε σταδιακά τη φαρίνα. Στη συνέχεια βάζουμε το baking powder και ανακατεύουμε. Μετά το ξύδι και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα στο τηγάνι. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά με το καπάκι κλειστό. Στα 20 λεπτά γυρίζουμε το κέικ μας. Αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά ακόμη, χωρίς να κλείσουμε το καπάκι.