Υλικά για 6 άτομα

200 γραμμ. ρεβύθια μουλιασμένα
1 φλιτζ. κόκκινη φακή
1 φλιτζάνι φάβα
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
2 πατάτες μέτριες καθαρισμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. σούπας. δυόσμο αποξηραμένο
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο (όχι πολύ καυτερό)
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλάτι

Εκτέλεση


Ξεπλένετε καλά τη φακή, και τη φάβα. Kόβετε τις πατάτες σε κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βράζετε όλα τα όσπρια μαζί με το ρύζι και τις πατάτες.

Στη συνέχεια αλατίζετε, ρίχνετε το πελτέ, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν καλά. Αφού βράσουν τα όσπρια , αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βάζετε ένα σουρωτήρι με ψιλή σίτα πάνω σε μία κατσαρόλα και με μία κουτάλα ρίχνετε τα όσπρια στο σουρωτήρι. Τα πιέζετε καλά με ένα κουτάλι να περάσουν από τη σίτα.

Προσθέτετε το δυόσμο ,το βούτυρο και τέλος το μπούκοβο. Αφήνετε να πάρει μία βράση .