Υλικά

2 κολοκυθάκια
3 ντομάτες πομοντόρια
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 πακέτο μακαρόνια

για τη μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
800 γρ. γάλα χλιαρό
λίγο τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
1 αυγό

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και τα πομοντόρια σε 2 δόσεις με λίγο ελαιόλαδο σε πλατύ τηγάνι. Δεν ανακατεύουμε συχνά. Περιμένουμε να πάρουν χρώμα και μετά ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βάζουμε σε μπολ. Συνεχίζουμε με τα άλλα μισά κολοκυθάκια και όταν τα σοτάρουμε και αυτά τα βάζουμε μαζί με τα άλλα στο μπολ.

Παράλληλα έχουμε βάλει νερό να βράσει για τα μακαρόνια. Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε αρκετό αλάτι και βράζουμε για όσο μας ορίζει ο κατασκευαστής. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα, στραγγίζουμε και τα βάζουμε και αυτά στο μεγάλο μπολ. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Καβουρδίζουμε λίγο το αλεύρι και μετά σιγά-σιγά ξεκινάμε να ρίχνουμε μέσα το γάλα με τη βοήθεια μιας κουτάλας.

Το ρίχνουμε λίγο-λίγο, ανακατεύουμε με το σύρμα να γίνει λείο το μείγμα πριν ρίξουμε την επόμενη κουταλιά. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε να κάνουμε γρομπαλάκια στη μπεσαμέλ. Όταν είναι έτοιμη, αφράτη και λεία, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγό και το τριμμένο τυρί.