Υλικά

200 γρμ. ταχίνι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
350 γρμ. χυμός πορτοκαλιού
300 γρμ. ζάχαρη καστανή
400 γρμ. αλεύρι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
3 μήλα καθαρισμένα, κομμένα σε τέταρτα
1 φλ. καρύδια
1/2 φλ. σουσάμι

Εκτέλεση


Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 3 – 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ταχίνι, τον χυμό και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο – λίγο. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο χυλό τα αλεσμένα καρύδια, το σουσάμι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αλείφουμε τη φόρμα με ελαιόλαδο και την αλευρώνουμε. Απλώνουμε το μίγμα του κέικ στη φόρμα και ακουμπάμε στην επιφάνειά του τα κομμάτια από τα μήλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά.