Υλικά

Για τα σουβλάκια:
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1 κολοκυθάκι
1/2 κρεμμύδι
8 ντοματίνια
150 γραμ. μεγάλες γαρίδες βρασμένες και ξεφλουδισμένες

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ:
χυμό 1 λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
καλαμάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση


Ετοιμάζετε τη μαρινάδα, ανακατεύοντας τα υλικά σε μια κανάτα. Κόβετε προσεκτικά τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια. Κόβετε το κολοκύθι σε φέτες. Περνάτε τις γαρίδες και τα λάχανικά στα σουβλάκια. Τοποθετείτε τα σουβλάκια σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος.

Περιχύνετε τα σουβλάκια με τη μαρινάδα. Μεταφέρετε τα σουβλάκια στο ψυγείο για 1 ώρα για να απορροφήσουν καλά τη μαρινάδα. Τα γυρνάτε από την άλλη πλευρά μετά από 30 λεπτά. Τοποθετείτε το σκεύος στο γκριλ στους 180 για 15 λεπτά. Μην ξεχνάτε να αλείφετε τις γαρίδες κάθε λεπτά με τη μαρινάδα.