ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μελιτζανοπίλαφο, το αγαπημένο
Μια νόστιμη συνταγή από τη Χίο
Υλικά
4 μελιτζάνες τσακώνικες
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 ποτήρι πολτό φρέσκιας ντομάτας
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό
λίγο δύοσμος
1 δαφνόφυλλο
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζετε τις μελιτζάνες μαζί με το κρεμμύδι στο μισό ελαιόλαδο. Στο τέλος του τσιγαρίσματος προσθέτετε το σκόρδο και το δαφνόφυλλο, ανακατεύετε και ρίχνετε την ντομάτα μαζί με λίγο νερό για να σιγοβράσει το φαγητό. Προσθέτετε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το πιπέρι, λίγο αλάτι, το μαϊντανό και το δυόσμο. Όταν οι μελιτζάνες είναι σχεδόν έτοιμες, βάζετε νερό αρκετό για να απορροφήσει το ρύζι και,μόλις κοχλάσει, το ρίχνετε κι αυτό αφού πρώτα το έχετε ξεπλύνει. Αλατίζετε. Το σερβίρετε με ένα λεμόνι στυμμένο από πάνω.