Υλικά


2-3 γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά καφέ ζάχαρη
1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
½ κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι κανέλα
1 κύβο ζωμού λαχανικών
1 φλ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλ. φασολάκια κομμένα σε κομματάκια
αλάτι

Εκτέλεση


Ρίχνετε το ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέτετε τη ζάχαρη, το τζίντζερ, το κύμινο, την κανέλα και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Ακολούθως, βάζετε τις γλυκοπατάτες, το ζωμό λαχανικών, τον οποίο διαλύεται σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και αλάτι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 10 λεπτά. Μετά, προσθέτετε τα φασολάκια και τον μαϊντανό και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμα 10 λεπτά. Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το φασολάκια.