Υλικά

1 κουτ.σούπ. ελαιόλαδο
1 κόκκινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κολοκύθι, κομμένο σε φέτες
1 μελιτζάνα, κομμένη σε ροδέλες
150 γρ τοματίνια, κομμένα στη μέση/ ντομάτα ψιλοκομμένη
250 γρ πέννες
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Βάζετε σε ένα μικρό ταψί τις πιπεριές, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε για 20-25 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να ροδοκοκκινίσουν. Έπειτα, προσθέτετε τα τοματίνια και ψήνετε για ακόμα 5 λεπτά. Καθώς τα λαχανικά ψήνονται, βράζετε τις πέννες, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Aνακατεύετε τις πέννες με τα λαχανικά και σερβίρετε. Προαιρετικά, στολίζετε με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.