Υλικά


1 1/2 κούπα αλεύρι
3/4 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπας κακάο
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. βανίλια
2 κ.γ. λεμόνι ή άσπρο ξύδι
1/3 κούπας λάδι (ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο)
1 κούπα καφέ φίλτρου
2 κούπες κεράσια, κομμένα στα δύο
1/2 κ.γ. αλάτι
1-2 κουταλιές λικέρ της επιλογής μας

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ TOPPING
100 κουβερτούρα
2 κ.σ. ζεστό νερό

Εκτέλεση


Ανακατεύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το κακάο, την baking powder, την βανίλλια και το αλάτι.Προσθέτουμε τα υγρά υλικά: το λάδι, τον καφέ, το ξύδι/λεμόνι, το λικέρ. Ανακατεύουμε με μίξερ ή με μία σπάτουλα.Προσθέτουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε με την σπάτουλα. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180, αλλά ελέγχουμε ώστε το εσωτερικό του κέικ να είναι μαλακό, να μην ψηθεί τελείως. Το αφήνουμε να κρυώσει για να ετοιμάσουμε το topping.Για να φτιάξουμε το topping σοκολάτας λιώνουμε αρχικά την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε. Απλώνουμε στην επιφάνεια του κέικ μόλις αυτό είναι έτοιμο.