ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κοτόπουλο ψητό με πορτοκάλι
Το πιο εύκολο και νόστιμο, ψητό κοτόπουλο στο φούρνο, με πορτοκάλι, που θα απολαύσουν άπαντες, και θα σας ζητάνε να ξαναφτιάξετε.
Το πιο εύκολο και νόστιμο, ψητό κοτόπουλο στο φούρνο, με πορτοκάλι, που θα απολαύσουν άπαντες, και θα σας ζητάνε να ξαναφτιάξετε.
Υλικά
1 κοτόπουλο ολόκληρο
4 μικρά κρεμμύδια
1 πορτοκάλι
4 κουταλιές λάδι φρέσκο
δεντρολίβανο
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι δρακόντειο (τάρακον)
αλάτι
σπασμένους κόκκους μαύρου πιπεριού
Εκτέλεση
Κόβουμε το περιττό λίπος από το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το λάδι, το θυμάρι, το δρακόντειο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε όλα τα υλικά να πιάσουν καλά πάνω στο κοτόπουλο. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα και το πορτοκάλι με τη φλούδα στα έξι. Στύβουμε τα κομμάτια πορτοκαλιού πάνω στο κοτόπουλο και τα τοποθετούμε στο ταψί. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε κάποια κομμάτια πορτοκάλι και μέσα στο κοτόπουλο. Τέλος, απλώνουμε τα κομμάτια κρεμμυδιού στο ταψί και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για μια ώρα στους 190 βαθμούς C. Μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 30’ – 40’ στους 200 βαθμούς C μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο.
Υλικά
1 κοτόπουλο ολόκληρο
4 μικρά κρεμμύδια
1 πορτοκάλι
4 κουταλιές λάδι φρέσκο
δεντρολίβανο
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι δρακόντειο (τάρακον)
αλάτι
σπασμένους κόκκους μαύρου πιπεριού
Εκτέλεση
Κόβουμε το περιττό λίπος από το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το λάδι, το θυμάρι, το δρακόντειο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε όλα τα υλικά να πιάσουν καλά πάνω στο κοτόπουλο. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα και το πορτοκάλι με τη φλούδα στα έξι. Στύβουμε τα κομμάτια πορτοκαλιού πάνω στο κοτόπουλο και τα τοποθετούμε στο ταψί. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε κάποια κομμάτια πορτοκάλι και μέσα στο κοτόπουλο. Τέλος, απλώνουμε τα κομμάτια κρεμμυδιού στο ταψί και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για μια ώρα στους 190 βαθμούς C. Μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 30’ – 40’ στους 200 βαθμούς C μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο.