ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Ποιος δεν έχει στο ψυγείο κολοκύθα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κολοκύθια), φέτα, γάλα, αβγά και στο ντουλάπι αλεύρι; Η συνταγή είναι για εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, με χυλό και τα παραπάνω υλικά, που θα απολαύσουν άπαντες.
Ποιος δεν έχει στο ψυγείο κολοκύθα (ή και κολοκύθια), φέτα, γάλα, αβγά και στο ντουλάπι αλεύρι; Η συνταγή είναι για εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, με χυλό και τα παραπάνω υλικά, που θα απολαύσουν άπαντες.
Υλικά
Για τον χυλό
3 αβγά
100 ml ελαιόλαδο
200 ml γάλα
200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
200γρ. αλεύρι
½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
100 γρ. φέτα ή μυζήθρα
αλάτι
Για τη γέμιση
4 μεγάλα κολοκύθια ή ανάλογη ποσότητα κολοκύθας
100 γρ. φέτα ή μυζήθρα
100 γρ. γραβιέρα
δυόσμο
πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά πλένουμε, καθαρίζουμε την κολοκύθα, την ξύνουμε σε χοντρό τρίφτη (αν χρησιμοποιήσουμε κολοκυθάκια μπορύμε να τα κόψουμε σε φέτες), αλατίζουμε και την αφήνουμε σε ένα σουρωτό για να αποβάλει τα υγρά της. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το γάλα. Αναμιγνύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά. Τέλος ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε, αλατίζουμε ελάχιστα γιατί τα τυριά μας είναι ήδη αλμυρά. Θα πρέπει να έχουμε ένα χυλό ούτε πολύ αραιό ούτε και σφιχτό. Λαδώνουμε ελαφριά το ταψί και ρίχνουμε το μισό χυλό, απλώνουμε πάνω την κολοκύθα (ή τα κολοκύθια), τη φέτα, τη γραβιέρα και ψιλοκόβουμε το δυόσμο, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C για 45 λεπτά περίπου.
Υλικά
Για τον χυλό
3 αβγά
100 ml ελαιόλαδο
200 ml γάλα
200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
200γρ. αλεύρι
½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
100 γρ. φέτα ή μυζήθρα
αλάτι
Για τη γέμιση
4 μεγάλα κολοκύθια ή ανάλογη ποσότητα κολοκύθας
100 γρ. φέτα ή μυζήθρα
100 γρ. γραβιέρα
δυόσμο
πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά πλένουμε, καθαρίζουμε την κολοκύθα, την ξύνουμε σε χοντρό τρίφτη (αν χρησιμοποιήσουμε κολοκυθάκια μπορύμε να τα κόψουμε σε φέτες), αλατίζουμε και την αφήνουμε σε ένα σουρωτό για να αποβάλει τα υγρά της. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το γάλα. Αναμιγνύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά. Τέλος ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε, αλατίζουμε ελάχιστα γιατί τα τυριά μας είναι ήδη αλμυρά. Θα πρέπει να έχουμε ένα χυλό ούτε πολύ αραιό ούτε και σφιχτό. Λαδώνουμε ελαφριά το ταψί και ρίχνουμε το μισό χυλό, απλώνουμε πάνω την κολοκύθα (ή τα κολοκύθια), τη φέτα, τη γραβιέρα και ψιλοκόβουμε το δυόσμο, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C για 45 λεπτά περίπου.