Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ
50 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κομματάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
1/2 φλιτζάνια μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
1 κουτί λαζάνια
4 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
100 γραμμάρια φέτα τριμμένη

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1/2 κουτί χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό βράζουμε τα λαζάνια για 5 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά.Έπειτα σε ξύλο κοπής κόβουμε τις μελιτζάνες με τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τηγανίζουμε ελαφρά. Μπορείτε και να ψήσετε τις μελιτζάνες με τα κολοκυθάκια στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 στον αέρα.Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά.Ρίχνουμε μετά τις μελιτζάνες μαζί με τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε για λίγο.Μόλις κρυώσει λίγο, ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, τα τυριά, την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

Εν συνεχεία φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε μια πλατιά κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 10 δευτερόλεπτα.Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.Η σάλτσα μας σε αυτή την περίπτωση θέλουμε να έχει υγρά ώστε να τα απορροφήσουν τα ζυμαρικά κατά το ψήσιμο.Αποσύρουμε από την φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δυόσμο.

Στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Προσθέτουμε το μείγμα γέμισης. Συνεχίζουμε με λαζάνια, γέμιση, λαζάνια, λίγη σάλτσα, παρμεζάνα και τελειώνουμε με την φέτα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.