Υλικά

1 πακέτο λαζάνια
500 γρ. φέτα
8 ώριμες ντομάτες
250 γρ. ελιές σε ροδέλες
3 πιπεριές σε κυβάκια
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Αλέθουμε τις ντομάτες στο πολυμιξεράκι και τις βάζουμε να βράσουν με το μισό ελαιόλαδο, το σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μείνει με λίγα υγρά. Αλέθουμε τη σάλτσα με τη φέτα, μέχρι να γίνει ροζ. Απλώνουμε μια κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα σε ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος και καλύπτουμε με λαζάνια. Βάζουμε από πάνω ελιές και πιπεριά και συνεχίζουμε με μια στρώση λαζάνια και με τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε το φαγητό με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.