ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αρακάς κοκκινιστός με πατάτες: Μια πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή
Η μεσογειακή διατροφή προσφέρει υγεία, μακροζωία και ισορροπία
Υλικά
450 γρ. αρακά καθαρισμένο120 γρ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, σε ροδέλες
2 πατάτες, σε κυβάκια
1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
300 γρ. ντομάτες ώριμες
1–2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σουπ. ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή για αρακά λαδερό με πατάτες, αρχικά ζεστάνετε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μισό ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο (ξερό) κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα τσιγαρίστε ελαφρώς.
Στη συνέχεια προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα, τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί ο πελτές. Προσθέστε τις ντομάτες (περασμένες από τρυπητό) και νερό, τόσο όσο ίσα να καλύπτει τα υλικά.
Μόλις αρχίσει να βράζει μαγειρέψτε για 15 λεπτά, χωρίς καπάκι, για να μαλακώσουν οι πατάτες.
Στη συνέχεια ρίξτε τον αρακά, τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά περίπου με το καπάκι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει ο αρακάς με το λάδι του.