ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νόστιμα μπροκολοπιτάκια
Με μπέικον και κασέρι
Υλικά (για περίπου 20 πιτάκια)
1 πακέτο ζύμη κουρού2 κιλά μπρόκολα, καθαρισμένα, σε μπουκετάκια
200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
200 γρ. κασέρι τριμμένο
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
λίγο σουσάμι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, στο οποίο έχουμε ρίξει 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, ζεματίζουμε το μπρόκολο για 3-4 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον για 5-6 λεπτά, ώσπου να πάρει χρώμα. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το τυρί, τα αυγά, το πιπέρι το μπέικον, και το μπρόκολο, το οποίο το έχουμε πρώτα κόψει σε μικρά κομμάτια. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και με τη βοήθεια μιας κουπ πατ ή ενός ποτηριού κόβουμε δίσκους. Σε κάθε δίσκο βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γέμιση, βρέχουμε με λίγες σταγόνες νερού γύρω-γύρω τη ζύμη, διπλώνουμε στη μέση και το κλείνουμε πιέζοντας ελαφρώς τις άκρες ώστε να κολλήσουν.
Απλώνουμε τα πιτάκια σε ταψί, τα λαδώνουμε, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε για περίπου μισή ώρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.