ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έτσι θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μελιτζανοσαλάτα
Με λιγότερο σκόρδο απλώνεται σε φρυγανισμένο ψωμάκι και γίνεται τέλειο και πολύ υγιεινό ορεκτικό
Υλικά
5 μελιτζάνες χοντρές1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
½ φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμόνι
1 κουτάλι σούπας ξίδι
1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Τρυπάς με ένα πιρούνι σε μερικά σημεία τις μελιτζάνες. Περνάς τις μελιτζάνες από το τηγάνι γυρνώντας από όλες τις πλευρές. Αφήνεις τις μελιτζάνες να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζεις. Αφήνεις τις μελιτζάνες για λίγη ώρα σε τρυπητό να φύγει το ζουμί τους. Με ένα πιρούνι πολτοποιείς τις μελιτζάνες ή τις λιώνεις σε ξύλινο γουδί.
Ανακατεύεις καλά τις μελιτζάνες με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το ξίδι. Ψιλοκόβεις ή πολτοποιείς το σκόρδο και το προσθέτεις στη μελιτζανοσαλάτα.
Προσθέτεις αλάτι και δοκιμάζεις. Ψιλοκόβεις, ρίχνεις το μαϊντανό και ανακατεύεις καλά. Σερβίρεις αφού αφήσεις να δέσουν για λίγο τα υλικά εκτός ψυγείου.