ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εύκολη και νόστιμη συνταγή για γλυκό του κουταλιού Δαμάσκηνο
Δείτε πως θα την φτιάξετε
Έχουμε πει ότι οι εποχές μας δείχνουν τι μπορούμε να τρώμε, φρούτα λαχανικά από την τόσο πολυποίκιλη Ελληνική γη.
Αυτή η εποχή είναι και η εποχή του Δαμάσκηνου, τα φτιάχνουμε γλυκό, μαρμελάδα, τα ξεραίνουμε, τα κάνουμε λικέρ.
Εγω σήμερα θα σας πω για το γλυκό κουταλιού Δαμάσκηνο.
Λοιπόν για ένα κιλό δαμάσκηνα θα χρειαστούμε 400 γραμμάρια ζάχαρη, ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό, ένα ξυλάκι κανέλλα, πέντε γαρυφαλάκια και χυμό από μισό λεμόνι.
Τα βάζουμε στη κατσαρόλα που θα τα βράσουμε και τα περιχύνουνε με τη ζάχαρη.
Βάζουμε τη κατσαρόλα στο ψυγείο, την επόμενη μέρα προσθέτουμε το νερό και τα βράζουμε για 15 λεπτά, στο τελευταίο πεντάλεπτο ρίχνουμε το χυμό από το μισό λεμόνι.
Δεν τα ανακατεύουμε για να μην τα λιώσουμε
Σημείωση: τα δαμάσκηνα δεν πρέπει να είναι πολύ ώριμα για να μη λιώσουν. όταν κρυώσει το γλυκό βγάζουμε τα δαμάσκηνα από την κατσαρόλα με την τρυπητή κουτάλα, τα βάζουμε σε καθαρό γυάλινο βάζο και βράζουμε λίγο ακόμα το σιρόπι για να δέσει σωστά και αφού κρυώσει το προσθέτουμε στα δαμάσκηνα.
Αυτό ήταν…ένα γλυκό μα βαθύ μωβ-κόκκινο χρώμα και υπέροχη γεύση.
*Την συνταγή μου έδωσε η Αγγελική Θεμέλιου
Αυτή η εποχή είναι και η εποχή του Δαμάσκηνου, τα φτιάχνουμε γλυκό, μαρμελάδα, τα ξεραίνουμε, τα κάνουμε λικέρ.
Εγω σήμερα θα σας πω για το γλυκό κουταλιού Δαμάσκηνο.
Λοιπόν για ένα κιλό δαμάσκηνα θα χρειαστούμε 400 γραμμάρια ζάχαρη, ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό, ένα ξυλάκι κανέλλα, πέντε γαρυφαλάκια και χυμό από μισό λεμόνι.
Συνταγή
Πλένουμε τα δαμάσκηνα και τα χαράζουμε για να βγάλουμε το κουκούτσι.Τα βάζουμε στη κατσαρόλα που θα τα βράσουμε και τα περιχύνουνε με τη ζάχαρη.
Βάζουμε τη κατσαρόλα στο ψυγείο, την επόμενη μέρα προσθέτουμε το νερό και τα βράζουμε για 15 λεπτά, στο τελευταίο πεντάλεπτο ρίχνουμε το χυμό από το μισό λεμόνι.
Δεν τα ανακατεύουμε για να μην τα λιώσουμε
Σημείωση: τα δαμάσκηνα δεν πρέπει να είναι πολύ ώριμα για να μη λιώσουν. όταν κρυώσει το γλυκό βγάζουμε τα δαμάσκηνα από την κατσαρόλα με την τρυπητή κουτάλα, τα βάζουμε σε καθαρό γυάλινο βάζο και βράζουμε λίγο ακόμα το σιρόπι για να δέσει σωστά και αφού κρυώσει το προσθέτουμε στα δαμάσκηνα.
Αυτό ήταν…ένα γλυκό μα βαθύ μωβ-κόκκινο χρώμα και υπέροχη γεύση.
*Την συνταγή μου έδωσε η Αγγελική Θεμέλιου