ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ταλιατέλες με κολοκυθάκια
Μια πολύ εύκολη συνταγή με λίγα υλικά
Υλικά
500 γραμμάρια ταλιατέλες2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι
Μαϊντανό
Εκτέλεση
Με ένα μαντολίνο ή έναν αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις ταλιατέλες, για 10 λεπτά περίπου. Σ’ ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρετε για 5 λεπτά τα κολοκυθάκια.
Προσθέτετε μια κουταλιά σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν προσθέτετε τις ταλιατέλες, το ξύσμα λεμονιού ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά. Γαρνίρετε με τυρί τριμμένο για να σερβίρετε στα παιδιά.