Υλικά

1 ½ φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
¼ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ καρότο τριμμένο
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
αλάτι

Εκτέλεση


Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφήστε το να κρυώσει. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, και αφού κάψει, σοτάρετε τα καρυκεύματά σας, καθώς και τη μουστάρδα. Στο τέλος, προσθέστε και τα κρεμμύδια μέχρι να έχον ψηθεί. Στη συνέχεια, προσθέστε τον κουρκουμά και το αλάτι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμη, μέχρι να προσθέσετε τον χυμό από το λεμόνι. Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά και ανακατέψτε καλά. Αναμείξετε το ρύζι με το τριμμένο καρότο. Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα από το τηγάνι σας μέσα στο ρύζι, και ανακατέψτε ώστε τα υλικά να είναι ομοιόμορφα στο πιάτο.