Υλικά

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
320 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για πασπάλισμα
150 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
180 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
6 ασπράδια αυγών
1 λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό του
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση


Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με έναν αυγοδάρτη. Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για μάφιν τις οποίες έχουμε επενδύσει με τα ειδικά χαρτάκια θήκες για muffins αντίστοιχου μεγέθους. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ατομικές θήκες σιλικόνης ή τα αλουμινένια φορμάκια μιας χρήσης που βρίσκουμε στο σουπερμάρκετ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με άχνη.