Υλικά

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
125 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κομμάτια
200 γρ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
1 αυγό
160 γρ. μπανάνες, πολτοποιημένες στο μπλέντερ
125 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά

Γέμιση


250 γρ. τυρί κρέμα
60 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. άχνη ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση


Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη για τα μπισκότα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την σόδα. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό να αφρατέψουν, προσθέτοντας μετά από λίγο το αυγό, τον πουρέ μπανάνας, την κρέμα γάλακτος και το μείγμα του αλευριού. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδύ, στρογγυλό στόμιο.

Γεμίζουμε ρηχές φόρμες σιλικόνης. Εάν δεν έχουμε, σχεδιάζουμε με ένα μολύβι πάνω σε μια λαδόκολλα κύκλους 6 εκ. Γυρνάμε την λαδόκολλα από την άλλη πλευρά, ώστε το μολύβι να μην έρθει σε επαφή με τα μπισκότα, γιατί στο ψήσιμο θα ξεβάψει πάνω σε αυτά. Με το κορνέ γεμίζουμε τους κύκλους με ζύμη αφήνοντας κενά μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 12-15 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν. Εν συνεχεία προχωράμε στην παρασκευή της γέμισης. Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε χτυπώντας με το φτερό το τυρί με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε . Αναποδογυρίζουμε τα μπισκότα και τα κολλάμε ανά δύο με την κρέμα τυριού. Καταναλώνουμε άμεσα διαφορετικά βάζουμε στο ψυγείο. Διατηρούνται μόνο για 1 ημέρα, γιατί θα πανιάσουν.