ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μοσχάρι κοκκινιστό: Το απόλυτο φαγητό
Μια παραδοσιακή συνταγή
Υλικά
700 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες ή κύβους (κατά προτίμηση χτένι ή κιλότο ή στρογγυλό)2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα κρασί κόκκινο
1 κουτί (500 γρ) συμπυκνωμένο χυμός ντομάτας ή 5 – 6 γινωμένες φρέσκες ντομάτες
1 ξύλο κανέλας
3-4 μπαχάρια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
Νερό, περίπου 2 κούπες
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρές φέτες και το αφήνουμε να στραγγίξει.Ζεσταίνουμε τη λάδι και σωτάρουμε το κρέας από τις δύο μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το αφήνουμε 1 λεπτό να σωταριστεί και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε μερικά λεπτά να βράσει και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Λιώνουμε στο μούλτι τα ντοματάκια και τα ρίχνουμε στο φαγητό και προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, κανέλλα, μπαχάρι και τα φύλλα δάφνης.
Βάζουμε νερό να σκεπάσει το κρέας και αφού βράσει, το σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι μα μαλακώσει το κρέας να δέσει η σάλτσα. Εάν χρειαστεί, προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη.
Σερβίρουμε με ζυμαρικό, ρύζι, πατάτες πουρέ ή τηγανιτές.