Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

500γρ. κιμά από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 πιπεριά χτυπημένη στο multi
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο αλεύρι
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας σόγια σος
1 κουτ. γλυκού μέλι
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι μικρό

Εκτέλεση


Αρχικά ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε μέσα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά με το ελαιόλαδο να μαλακώσουν. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ μαζί με το κιμά του κοτόπουλου κι όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ζυμώνετε πολύ για καλά με το χέρι για 5 λεπτά.

Πλάθετε το μίγμα του κιμά σε μπαλάκια και τα αραδιάζετε σε πιατέλα. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και βάζετε στη φωτιά ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι να κάψει καλά. Προσθέτετε λίγο από το ελαιόλαδο της σάλτσας και αραδιάζετε μέσα τα κεφτεδάκια. Τα ψήνετε ελαφρά και από τις δύο πλευρές γυρίζοντάς τα όταν χρειαστεί. Τα βγάζετε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα.

Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και προσθέτετε την ντομάτα, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού, το μέλι, τη σόγια σος και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφού πάρει μια βράση η σάλτσα, επιστρέφετε στο τηγάνι τα κεφτεδάκια και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε σε πιάτα ρίχνοντας τα κεφτεδάκια μέσα στη γλυκόξινη σάλτσα.