Υλικά

1½ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
1 αβγό
1 φλ. τσαγιού γάλα
2 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
1 κ.γλ. βούτυρο ή μαργαρίνη

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση


Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο. Χτυπάμε το αβγό με το γάλα, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τέλος βάζουμε και τα τριμμένα μήλα. Αν το μήλο βγάλει πολύ υγρό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι, να χυλώσει.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε σε χαμηλή φωτιά κουταλιές μείγματος. Ροδίζουμε κάθε τηγανίτα 1΄ από κάθε πλευρά.Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, ν’ αραιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τις τηγανίτες και τις σερβίρουμε ζεστές.