ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ομελέτα με μπέικον και γραβιέρα
Για κάθε στιγμή της ημέρας
Υλικά
6 αυγά350 γρ. μπέικον ή γαλοπούλα σε φέτες
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
400 ml γάλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε χωρίς λάδι ή βούτυρο, το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μπέικον με τους ζωμούς του από το τηγάνι, τα 2/3 από τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.