Υλικά

Για τη ζύμη
1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για τη γέμιση
300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 ξερό κρεμμύδι
3 κουταλιές γάλα
2 αυγά χτυπημένα
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί γκούντα
150 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Αρχικά φτιάχνετε τη γέμιση. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, κατόπιν ζεσταίνετε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τον κιμά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια, με μια κουτάλα ανακατεύετε μέσα σε μπολ το γάλα μαζί με τα 2 αυγά χτυπημένα, τα προσθέτετε στο μείγμα των κρεμμυδιών και τον κιμά και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε κατόπιν στο νέο μείγμα τα τυριά και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ξανά πολύ καλά.

Εν συνεχεία, προχωράτε στη συναρμολόγηση ζύμης-γέμισης. Κόβετε στη μέση κατά μήκος κάθε παραδοσιακό φύλλο κρούστας και κάθε μισό σε 3 κομμάτια. Αλείφετε τα 3 κομμάτια φύλλου με ελαιόλαδο και τα κολλάτε μεταξύ τους, το ένα πάνω στο άλλο. Απλώνετε κατά μήκος το 1/12, από τη γέμιση δηλαδή από μια κουταλιά γέμισης στα 12 φύλλα κούστας. Έπειτα γυρνάτε το φύλλο κρούστας που περισσεύει δεξιά κι αριστερά, πάνω από τη γέμιση, και τυλίγετε το ρολό.

Αλείφετε την άρκη του φύλλου με λίγο βούτυρο, για να κολλήσει, και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνοντας 12 ρολάκια. Όταν τελειώσετε το τύλιγμα όλων των ρολών, τα τοποθετείτε με τη σειρά σε ένα ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.