ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κρέπες αλμυρές με κοτόπουλο, τυρί και καλαμπόκι
Όταν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ
Υλικά
Για την ζύμη2 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
Αλάτι
Μαργαρίνη
Για την γέμιση
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκίτσες
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
12 φέτες τυρί του τόστ
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βρασμένο καλαμπόκι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό, τα αυγά που τα έχουμε ελαφρώς χτυπήσει, το αλεύρι σιγά -σιγά, την πρέζα αλατιού και ανακατεύουμε σιγά -σιγά το μείγμα μέχρι να γίνει μια ρευστή ζύμη. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγη μαργαρίνη.Μόλις το τηγάνι έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε από τον χυλό που φτιάξαμε (με μια μεσαία κουτάλα) ίσα να καλύψει τον πάτο του τηγανιού με ένα λεπτό στρώμα, το απλώνουμε στο τηγάνι να πάρει ένα στρογγυλό σχήμα και το ψήνουμε και από τις 2 πλευρές. Μόλις η κρέπα είναι έτοιμη την βάζουμε σε μια πιατέλα, ενώ κάνουμε το ίδιο και για το υπόλοιπο μείγμα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Έχουμε κόψει σε φέτες το φιλέτο κοτόπουλο ,το βάζουμε στο τηγάνι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το αλάτι-πιπέρι και την μουστάρδα την οποία την έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε σε ένα άλλο πλατύ τηγάνι μία – μία κάθε κρέπα που φτιάξαμε μέχρι να ζεσταθεί, απλώνουμε το τυρί και το αφήνουμε να λιώσει. Από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο και το καλαμπόκι που το έχουμε ήδη βράσει σε νερό, διπλώνουμε την κρέπα και την σερβίρουμε ζεστή.