ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τάρτα με σοκολάτα και αχλάδια
Ένα υπέροχο από τα Γιαννιτσά
Υλικά
Για 2 τάρτες300 γρ. φρέσκο βούτυρο
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ζάχαρη
2 αβγά
4-5 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
6 αχλάδια σφικτά
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 πρέζα βανίλια
Εκτέλεση
Για την τάρταΧτυπάτε στο μίξερ το φρέσκο βούτυρο αγελάδος, το αλεύρι, τη ζάχαρη και αλάτι σε σιγανή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν και το μίγμα να φαίνεται ότι έχει σβολιάσει. Ρίχνετε τα αυγά και το νερό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Κάντε μια μπάλα τη ζύμη και φυλάξτε τη στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη μέχρι τη χρήση της. Ανοίξτε τη και χωρίστε τη στα δύο. Κάθε κομμάτι ανοίξτε το σε χοντρό φύλλο πάχους ½ περίπου εκατοστού και 3 πόντους μεγαλύτερο σε διάμετρο από το πάτο της φόρμας σας.
Βουτυρώστε 2 μέτριες φόρμες για τάρτα και τοποθετήστε τη ζύμη πιέζοντάς τη απαλά με τα δάκτυλά σας.
Για τη γέμιση
Καθαρίζετε τα αχλάδια, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια και τοποθετείτε περιμετρικά 6 μισά αχλάδια σε κάθε τάρτα.
Λειώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, τη βγάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε ½ ποτήρι νερό και το ρίχνετε μέσα στη κουβερτούρα.
Ανακατεύετε και με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού γεμίζετε τις τάρτες σας γύρω-γύρω από τα αχλάδια.
Τις σκεπάζετε με λαδόχαρτο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 45-60 λεπτά και μέχρι η ζύμη να ροδοκοκκινίσει.