ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σαρακοστιανά: Μπαρμπούνια γεμιστά με παξιμάδια
Με σκόρδο και μυρωδικά στο φούρνο
Υλικά
8 μέτρια μπαρμπούνια4 σκελίδες σκόρδο
8 παξιμάδια κρίθινα
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
Aλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια και τους βγάζουμε τα έντερα και τα σπλάχνα, χωρίς να σκίσουμε τις κοιλιές τους.
Κοπανίζουμε τα παξιμάδια καλά, προσθέτουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά πάρα πολύ καλά.
Στη συνέχεια, γεμίζουμε τις κοιλιές των μπαρμπουνιών (από το κεφάλι) με το παραπάνω μείγμα. Όση γέμιση περισσέψει την κρατάμε.
Βάζουμε όλα μαζί τα μπαρμπούνια σε ένα πλατύ ταψάκι με το λάδι και το νερό, ρίχνουμε γύρω από τα μπαρμπούνια τη γέμιση που έχει περισσέψει και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 με 20 λεπτά περίπου.
Σερβίρονται ζεστά με μαγιονέζα.