Υλικά


½ κιλό μαυρομάτικα φασολάκια
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 
½ φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι για πιλάφι
3-4 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξίδι
2-3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές ροδέλες (δαχτυλίδια)
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια σε κρύο νερό, να βράσουν για 15 λεπτά (να πάρουν 2-3 βράσεις), ενώ ταυτόχρονα αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνειά τους.

Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό και τα ξεπλένουμε καλά. Τα βράζουμε με ½ λίτρο καθαρό νερό για άλλα 12 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά, κλείνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με μια βαμβακερή πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να τσιγαριστούν και να χρυσίσουν ελαφρά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα πολύ γρήγορα.

Σβήνουμε με το ξίδι και στη συνέχεια τα προσθέτουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα με τα φασόλια, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και σερβίρουμε.